Tee juhlavaksi herkkulautaseksi kylmä voileipälautanen, josta löytyy kahdenlaisia herkkuleipiä.

Katkarapuleipä:

Voitele paahdettu vaalea leipä voilla, päällystä kerroksittain reilun kokoisella salaatinlehdellä, jäämerensalaatilla (chipsinan valmis salaatti), kananmunalla (munan päälle vähän suolaa) ja katkaravuilla. Purista rapujen päälle sitruunamehua 1 tl ja koristele ohuilla kurkkusiivuilla ja tillillä.

Chapattaleivät:

Voitele chapattaleipäpalat (2kpl) voilla, päällystä mieleiselläsi juustolla (mozzarella, kermajuusto tms.), ilmakuivatulla kinkkukasalla ja oliiviöljy / silputtu tuore basilikaseoksella (vihreä tai punainen pestokin käy). Kruunuksi vielä musta oliivi, itse suosin kalamata oliiveja ja sormisuolaa hieman chapatien päälle.

Nautiskele leivät kynttilänvalossa hyvässä seurassa kylmän oluen tai pehmeän punaviinin kera