En voi kylliksi ylistää tätä kehittelemääni kastiketta ! Se on ehdottomasti: helppo, nopea, terveellinen, hyvänmakuinen, edullinen, sopii moneen tarkoitukseen ja paljon tuoretta valkosipulia ja yrttejä sisältävänä torjuu taatusti myös flunssaa.

Valkkaa kypsiä tomaatteja kasa, halkaise ne ja poista kova kanta-osa. Jos omistat jonkunnäköisen tehosekoittimen tai silppurin, heitä tomskut, paljon valkosipulinkynsiä, suolaa, pippuria ja mieleisiäsi yrttejä kuivattuna tai tuoreena ( itse käytän esim. basilikaa, oreganoa, salviaa ja timjamia tai mitä muita nyt sattuu kaapista löytymään ) sekä tuoretta sipulia sekoittimeen ja pyöräytä seos karkeaksi mössöksi. Kaada seos kattilaan ja keittele muutamia minuutteja. Tarjoa keitetyn pastan ja parmesaani- tai pecorinoraasteen kanssa (mikä juustoraaste tahansa käy ihan yhtä hyvin). Kastikkeen voit myös kuumentaa mikrossa ja siitä tulee varmasti yhtä hyvää !

Kastiketta on turha keitellä pitkään, niin vitamiinit pysyvät mahdollisimman hyvin tehokkaina, eivätkä haihdu pitkään keitellessä. Riittää siis, että kastike on vain kuumaa. Sitten herkuttelemaan, nam !!!

Tätä samaista soossia voit hyödyntää jauhelihan, kinkun tai kanan kanssa höystäen. Voit laittaa sitä pizzan pohjaan kastikkeeksi ja käyttää lasagnessa. Dippikastikkeenakin se toimii kylmänä mainiosti ja siitä saat myös erinomaisen bruschetan päällysteen. Vain mielikuvitus on rajana.