Raaka-aineet ja valmistus:

200g voita, 200g tummaa suklaata, 4 munaa, 2dl sokeria, 2.5dl maissitärkkelystä, 1tl leivinjauhetta.

 

Rasva ja taloussuklaa sulatetaan kattilassa miedolla lämmöllä.

Munat ja sokeri vaahdotetaan.

Sekoitetaan leivinjauhe ja maissitärkkelys, ne lisätään munasokerivaahdon joukkoon.

Sekoitetaan joukkoon suklaaseos.

Vuoka voidellaan ja jauhotetaan maissitärkkelyksellä.

Taikina kaadetaan vuokaan.

Laitetaan uuni 175 asteeseen, kakkua paistetaan alatasolla noin 25 minuuttia.

Kakku jää yleensä hieman kosteaksi keskeltä.

Annetaan kakun jäähtyä ennen kuin se koristellaan tai tarjotaan jäätelön, vaniljakastikkeen tai hedelmäkastikkeen kanssa.

Taikinasta voit valmistaa myös levyn, joka jäähdytetään ja leikataan kahtia. Itse tein tällä kertaa niin ja täytin omatekoisella hillolla, kermalla ja koristelin päällisen kiiweillä ja suklaalastuilla.