Jauhelihakastike:

Paista 500g jauhelihaa, mausta (min. suola, pippuri, oregano, basilika) ja lisää 1-2 prk tomaattimurskaa ja silputtua sipulia ja valkosipulia makusi mukaan.

Valkokastike:

Sulata 50g voita ja lisää 1dl jauhoja joukkoon. Sekoita ja lisäile maitoa (n.8dl) hitaasti joukkoon vispilällä sekoittaen. Kun kastike on tasaista keittele n. 5min. miedolla ja lisää 3/4 150-200g juustoraastepussista. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla (muskottia halutessasi).

Rakenna lasagne reunalliseen uunivuokaan kerroksittain tässä järjestyksessä: alimmaiseksi jauhelihakastike ja levyjä, sitten vuorotellen aina kerroksittain jauhelihakastike, valkokastike ja levyjä toistaen useaan kertaan vuoan korkeuden mukaan. Kun lähestyt reunaa, jätä viimeiseksi kerrokseksi valkokastike ja ripota päälle loput juustoraasteesta.

Paista 175C uunissa noin 1 tunti. Puolivälissä voit laittaa päälle folion, ettei pinta pala.

Tarjoa kurpitsapikkelsin ja vihreän salaatin kera. Juomaksi sopii kylmä maito, olut, punaviini tai hedelmäinen rose