Ehkä olet ihmetellyt kiinalaisessa ravintolassa naudanlihan mureutta ja pohtinut, kuinka ne saavat siitä NIIN mureaa ??!!!

Kyllähän valmiiksi mureaa filettäkin voi ostaa, mutta monelle taitaa tuo hinta olla aikamoinen hidaste. Paljon kivempaa olisi käyttää sitä naudanlihaa paistina, joka on reilusti fileitä halvempaa.

Tässä ratkaisu pulmaan:

Kiinalainen naudanlihawokki

- noin puoli kiloa naudanpaistia lehdenohuiksi siivuiksi viipaloituna

- hieman alle teelusikallinen ruokasoodaa

- 0.5 dl oliiviöljyä ( rypsi-auringonkukka tms. käy yhtä hyvin )

- 2 rkl seesamiöljyä

- 0.5 dl teriakykastiketta pullosta

- 1 tl sokeria

- 1 tl suolaa

- 1 tl chinamausteseosta tai muuta vastaavaa itämaista maustetta

Yhdistä kaikki kulhoon, sekoittele hyvin ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunti

Kuumenna wokki tai korkeareunainen paistinpannu, wokkaa haluamasi kasvikset pannussa al denteksi (puolikypsä, rapsakka) ja ota ne pois pannusta siksi aikaa kun wokkaat lihat siinä. Lihat on paras wokata parissa tai jopa kolmessa erässä ettei pannu jäähdy liikaa. Nopea wokkaus puolin ja toisin riittää lihoille, riittää siis, että pinta saa vähän väriä.

Lopuksi yhdistä lihat ja kasvikset wokkiin, lisää vettä noin pari desiä, puolikas lihaliemikuutio, loraus teriakykastiketta ja pieni loraus pähkinäistä seesamiöljyä. Kuumenna ja hauduta kannen alla hetken ( n.5min.) verran. Nestettä voit makusi mukaan käyttää enemmänkin, jos haluat reilummin kastiketta ruokaasi.

Tarjoa wokki riisin tai mieleisiesi nuudelien kanssa. Itse laitoin viimeeksi riisinuudeleita ja kyllä maistui !! Mmmmm.... :D